Leraar24: Filmpjes

 

Kind in de klas met een angststoornis

www.leraar24.nl/video/1976

Ieder kind is wel eens angstig, maar bij ruim 5 op de 100 kinderen neemt angst soms extreme vormen aan. Prof. dr. Frits Boer, emeritus hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie vertelt wat een angststoornis is en wat je eraan kunt doen. Ook vertelt Frits Boer waarom het belangrijk is dat leraren leerlingen met een angststoornis herkennen.

Depressie

www.leraar24.nl/video/2357

Hoe kom je erachter dat een leerling last heeft van een depressie? En wat moet je doen als je dit geconstateerd hebt? In Studio24 praat Julia van Gemert hierover met ontwikkeling- en onderwijspsycholoog Tamara Wally. Ze is medeauteur van de Wijzer over Depressie.

Faalangst

www.leraar24.nl/video/1846

Faalangst is een probleem waar veel jongeren op school mee te maken hebben. In de brugklas heeft een op de tien leerlingen al last van faalangst, terwijl dat getal in de eindexamenjaren oploopt tot gemiddeld een op de vijf leerlingen.

Grip op emoties

www.leraar24.nl/video/1948

Er zijn technieken ontwikkeld waarmee je het hartritme zelf leert sturen om te gebruiken voor faalangst, examenangst, trauma-aanpak en eerste hulp bij trauma, bij effectieve stressbehandeling en hoger rendement in het nemen van beslissingen.

Leerlingen met dwang in het VO

Dit filmpje is in ontwikkeling (samenwerking Leraar 24 en ADF).

Paniek en sociale faalangst

Dit filmpje is in ontwikkeling (samenwerking Leraar 24 en ADF).