Mijn verhaal

Ervaringen van anderen helpen je jezelf beter te begrijpen. Verhalen over dwanggedachten en angst voor mensen, spinnen, sportles, pleinen, treinen. Er is nogal wat om bang voor te zijn. Lees de verhalen.
Schrijf zelf wat en mail het naar ons!

Doe mee aan onderzoek

Via een computertaak je aandacht richten op neutrale en positieve dingen zodat je angst vermindert. Dit gebeurt in een onderzoek bij het Erasmus MC. Jongeren uit Zuid-Holland kunnen meedoen. Download hier de folder, bezoek de websitebekijk de video of stuur een mail !

Website voor hulp bij pesten

          

Bron: GGZnieuws.nl
Digitaal pesten komt steeds vaker voor. Heb jij er zelf ook last van of ken je iemand die gepest wordt? Er is nu een website voor eerste hulp bij digtaal pesten: www.digitaalpesten.nl 
Lees verder

Overwin faalangst

 

Is elke repetitie, toets of overhoring op school voor jou een hel? Heb je nu al buikpijn voor het examen? Kijk dan eens op mijnexamenhalen.nleen trainingsprogramma dat je leert omgaan met je faalangst en je leert je beter te concentreren.  

Burn-out en stress?

Wie kent het niet? Je wordt overladen met grote hoeveelheden nieuws en informatie, waardoor je het idee hebt dat je constant bij moeten blijven om nog mee te kunnen tellen. Ook social media zijn een bron van stress: meegaan in de maalstroom lijkt de norm te zijn. Lees verder

Heb jij een gameverslaving?

Even een videospelletje spelen, hoeveel kwaad kan het? Op zichzelf is er niets mis met het spelen van een spelletje, maar erg veel gamen kan leiden tot een gameverslaving. Lees verder  (Bron GGZnieuws.nl)

Stel je vraag!

Loop je tegen bepaalde problemen of situaties aan waarbij je last hebt van angstgevoelens, stress of somberheid? Weet je hier niet direct een oplossing voor? Je kunt nu geheel gratis en vrijblijvend je vraag via de mail stellen aan een psychotherapeut. Mail hier je vraag. 

Gedicht van Sheila

Sheila heeft een gedicht gemaakt over dwang toen zij het programma 'levenslang met dwang' had gezien.

De dwang in je gedachten, 
de stemmen in je hoofd, 
Gedwongen keuzes maken, 
van elke vorm van vrijheid beroofd. 

Lees verder

17-jarige schrijft boek

Angst beheerst het leven van Nina Jansen.
 Ze vecht voor een ander leven en schreef er een aangrijpend boek over.
 Zie Boeken voor jongeren.

Poster website ADFjongeren

Op steeds meer plekken zie je onze poster. Er zijn ook folders om de 200.000 jongeren met onnodige angsten te bereiken. Belangstelling voor de poster of de folder? Klik hier.

Waargebeurd verhaal!

In het boek 'Is dit het einde?' vertelt Elise, 17 jaar, haar verhaal. Het lukt haar niet om van het leven te genieten. Ze heeft angsten en neerslachtige gevoelens, maar ze kan hier niet over praten. Haar ouders begrijpen haar niet en in de klas kan ze geen aansluiting vinden. Lees verder
       

Heb jij genoeg zelfvertrouwen?Zelfvertrouwen: wie wil dat niet? Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Maar, wist je dat hoe groter je vertrouwen in je eigen kunnen is, hoe leuker en makkelijker je leven wordt? Lees verder

De dwanggedachten van Eva

Lees hier het verhaal van Eva over haar stage in Antwerpen en haar nare gedachten.

Verhaal van Dennis

Mijn naam is Dennis, ik kom uit Noord-Holland, ben 22 jaar en ben een normale jongen met een angstoornis met dwanghandelingen. Lees verder

Promotiefilm

Dit filmpje over deze website is gemaakt door ervaringsdeskundige
Nico de Laat.Bekijk dit filmpje met geluid in een groter formaat.  

Alles over dwang

Als je last hebt van dwang of hier meer over zou willen weten, kun je op www.dwang.eu kijken. Er staan artikelen, ervaringsverhalen en behandelingsmethoden op. 

Blog Lauri

      

Lees de blog van Lauri over haar ervaringen met haar broertje en haar vader die dwang hebben.
Lauri schrijft iedere 2 weken een blog. Lees haar nieuwe ervaringen!

Nieuwe site Jij huis

Het jij huis voor mensen met een eetprobleem, heeft een nieuwe website boordevol nuttige informatie. Tel je de hele dag calorieën of ken je iemand die last heeft van eetproblemen? Neem dan eens een kijkje op de site!

Roos heeft sociale angst

Voel jij je ook wel eens onzeker op school of in groepjes? Lees het verhaal van Roos die moeite had op school sociale contacten te leggen.

Werkstuk Ella en Hanneke

Ella en Hanneke zitten in VWO 6 en hebben in 2013 hun Profielwerkstuk gemaakt over de dwangstoornis. Lees hun ervaringen.

Kansen op werk

Zou je weer aan de slag willen, maar vind je dat lastig omdat je last hebt van angst, dwang of depressieve klachten?
Dan is misschien een  werkervaringsplaats iets voor jou!
 (vanaf 18 jaar). 

Websites ADF-Stichting

Deze jongerensite werd ontwikkeld door de ADF Stichting, een landelijke patiëntenvereniging die zich inzet voor mensen met angst- en dwangklachten. Deze stichting heeft verder nog een algemene site en Bibbers, een site voor kinderen.