Mijn verhaal

Ervaringen van anderen helpen je jezelf beter te begrijpen. Verhalen over dwanggedachten en angst voor mensen, spinnen, sportles, pleinen, treinen. Er is nogal wat om bang voor te zijn. Lees de verhalen.
Schrijf zelf wat en mail het naar ons!

Last van burn-out?

Veel jongeren raken steeds meer uitgeblust! Ervaar jij ook veel stress? Lees hier het hele artikel.

Bron: ggz.nl

Website voor hulp bij pesten

          

Bron: GGZnieuws.nl
Digitaal pesten komt steeds vaker voor. Heb jij er zelf ook last van of ken je iemand die gepest wordt? Er is nu een website voor eerste hulp bij digtaal pesten: www.digitaalpesten.nl 
Lees verder

Overwin faalangst

 

Is elke repetitie, toets of overhoring op school voor jou een hel? Heb je nu al buikpijn voor het examen? Kijk dan eens op mijnexamenhalen.nleen trainingsprogramma dat je leert omgaan met je faalangst en je leert je beter te concentreren.  

Stel je vraag!

Loop je tegen bepaalde problemen of situaties aan waarbij je last hebt van angstgevoelens, stress of somberheid? Weet je hier niet direct een oplossing voor? Je kunt nu geheel gratis en vrijblijvend je vraag via de mail stellen aan een psychotherapeut. Mail hier je vraag. 

Gedicht van Sheila

Sheila heeft een gedicht gemaakt over dwang toen zij het programma 'levenslang met dwang' had gezien.

De dwang in je gedachten, 
de stemmen in je hoofd, 
Gedwongen keuzes maken, 
van elke vorm van vrijheid beroofd. 

Lees verder

Levenslang met dwang?


Martine heeft dwangrituelen waarbij zij alles negen keer moet doen. Kimberly zit al acht jaar zonder werk omdat zij vijf uur bezig is met aankleden. Zeven deelnemers gaan naar Thailand om daar de strijd aan te gaan met hun dwang. Ga kijken het het hun vergaat! Iedere maandag op RTL 5 om 21.30 uur. Lees verder.

17-jarige schrijft boek

Angst beheerst het leven van Nina Jansen.
 Ze vecht voor een ander leven en schreef er een aangrijpend boek over.
 Zie Boeken voor jongeren.

Poster website ADFjongeren

Op steeds meer plekken zie je onze poster. Er zijn ook folders om de 200.000 jongeren met onnodige angsten te bereiken. Belangstelling voor de poster of de folder? Klik hier.

Kerstsluiting

Wij zijn in de kerstvakantie gesloten van maandag 22 december t/m zondag 4 januari. Wij wensen je fijne feestdagen!

Verhaal van Dennis

Mijn naam is Dennis, ik kom uit Noord-Holland, ben 22 jaar en ben een normale jongen met een angstoornis met dwanghandelingen. Lees verder

Doe mee aan onderzoek

Via een computertaak je aandacht richten op neutrale en positieve dingen zodat je angst vermindert. Dit gebeurt in een onderzoek bij het Erasmus MC. Jongeren uit Zuid-Holland kunnen meedoen. Download hier de folder, bezoek de websitebekijk de video of stuur een mail !
 

Promotiefilm

Dit filmpje over deze website is gemaakt door ervaringsdeskundige
Nico de Laat.Bekijk dit filmpje met geluid in een groter formaat.  

Ervaringsverhalen over BDD

Deze site is uitgebreid met informatie over BDD (Body Dysmorphic Disorder). Je vindt er ook ervaringsverhalen en Filmpjes over BDD. Er is ook een test.

Alles over dwang

Als je last hebt van dwang of hier meer over zou willen weten, kun je op www.dwang.eu kijken. Er staan artikelen, ervaringsverhalen en behandelingsmethoden op. 

Blog Lauri

Lees de blog van Lauri over haar ervaringen met haar broertje en haar vader die dwang hebben.
Lauri schrijft iedere 2 weken een blog. Lees op 20 december weer de nieuwe blog!

Nieuwe site Jij huis

Het jij huis voor mensen met een eetprobleem, heeft een nieuwe website boordevol nuttige informatie. Tel je de hele dag calorieën of ken je iemand die last heeft van eetproblemen? Neem dan eens een kijkje op de site!

Roos heeft sociale angst

Voel jij je ook wel eens onzeker op school of in groepjes? Lees het verhaal van Roos die moeite had op school sociale contacten te leggen.

Werkstuk Ella en Hanneke

Ella en Hanneke zitten in VWO 6 en hebben in 2013 hun Profielwerkstuk gemaakt over de dwangstoornis. Lees hun ervaringen.

Kansen op werk

Zou je weer aan de slag willen, maar vind je dat lastig omdat je last hebt van angst, dwang of depressieve klachten?
Dan is misschien een  werkervaringsplaats iets voor jou!
 (vanaf 18 jaar). 

Websites ADF-Stichting

Deze jongerensite werd ontwikkeld door de ADF Stichting, een landelijke patiëntenvereniging die zich inzet voor mensen met angst- en dwangklachten. Deze stichting heeft verder nog een algemene site en Bibbers, een site voor kinderen.