Rode neuzen dag België

       

Vlaamse jongeren willen betere opvang voor mensen met psychische problemen. Op 5 december hebben ze de Rode Neuzen dag georganiseerd. Mensen moesten iets geks doen voor het goede doel. Lees verder
Kijk voor het laatste nieuws op: rodeneuzendag.be

Mijn verhaal

Ervaringen van anderen helpen je jezelf beter te begrijpen. Verhalen over dwanggedachten en angst voor mensen, spinnen, sportles, pleinen, treinen. Er is nogal wat om bang voor te zijn. Lees de verhalen.
Schrijf zelf wat en mail het naar ons!

Doe mee aan onderzoek

Via een computertaak je aandacht richten op neutrale en positieve dingen zodat je angst vermindert. Dit gebeurt in een onderzoek bij het Erasmus MC. Jongeren uit Zuid-Holland kunnen meedoen. Download hier de folder, bezoek de websitebekijk de video of stuur een mail !

Miljoen NL slikt antidepressiva


Meer dan een miljoen Nederlanders slikken antidepressiva en het is na een depressie heel lastig om van de pillen af te komen. Begin er daarom alleen aan als het echt noodzakelijk is!

Stress tijdens schooljaar


Tijdens het schooljaar ervaren veel jongeren stress. Ze gaven aan verschillende klachten te hebben, zoals prikkelbaar zijn, nervositeit en angst. Lees verder

Ben jij happy met jezelf?


Hoe is jouw mentale gezondheid? Leidt jij een gezond en gelukkig leven. Heb je geen last van angst of depressieve gevoelens? Lees de tips die jouw mentale gezondheid kunnen verbeteren!

Bezoek ons op Facebook!

Stel je vraag!

Loop je tegen bepaalde problemen of situaties aan waarbij je last hebt van angstgevoelens, stress of somberheid? Weet je hier niet direct een oplossing voor? Je kunt nu geheel gratis en vrijblijvend je vraag via de mail stellen aan een psychotherapeut. Mail hier je vraag. 

Gedicht van Sheila

Sheila heeft een gedicht gemaakt over dwang toen zij het programma 'levenslang met dwang' had gezien.

De dwang in je gedachten, 
de stemmen in je hoofd, 
Gedwongen keuzes maken, 
van elke vorm van vrijheid beroofd. 

Lees verder

17-jarige schrijft boek

Angst beheerst het leven van Nina Jansen.
 Ze vecht voor een ander leven en schreef er een aangrijpend boek over.
 Zie Boeken voor jongeren.

Poster website ADFjongeren

Op steeds meer plekken zie je onze poster. Er zijn ook folders om de 200.000 jongeren met onnodige angsten te bereiken. Belangstelling voor de poster of de folder? Klik hier.

Wie is er nog normaal?

Er is veel depressie in Nederland. Ook onder jongeren. Maar wordt dat label niet te snel geplakt? Nieuwsuur besteedde er onlangs aandacht aan met de titel “Wie is er nog normaal?” 
  

Waarom ontstaat angst?

 

Is het ontstaan van psychische problemen bij jongeren een kwestie van opvoeding en omgeving of is het allemaal biologisch te verklaren?
Lees verder

Facebook en stress

Hoe meer facebook vrienden hoe meer stress!

Heb je meer dan 300 Facebook-vrienden? Dan heb je gemiddeld vaker stresshormonen dan jongeren met minder vrienden. Lees verder

Last van depressie?

            
Paroxetine, een middel tegen depressie, mag niet meer aan jongeren worden voorgeschreven. Wat blijkt? Het brengt eerder schade toe dan dat het je goed doet!
Lees verder
Lees hier ook de column van Rosa, hoe het voelt om depressief te zijn.

De dwanggedachten van Eva

Lees hier het verhaal van Eva over haar stage in Antwerpen en haar nare gedachten.

Verhaal van Dennis

Mijn naam is Dennis, ik kom uit Noord-Holland, ben 22 jaar en ben een normale jongen met een angstoornis met dwanghandelingen. Lees verder

Promotiefilm

Dit filmpje over deze website is gemaakt door ervaringsdeskundige
Nico de Laat.Bekijk dit filmpje met geluid in een groter formaat.  

Alles over dwang

Als je last hebt van dwang of hier meer over zou willen weten, kun je op www.dwang.eu kijken. Er staan artikelen, ervaringsverhalen en behandelingsmethoden op. 

Blog Jo-Anne

          

Lees hier de blog van Jo-Anne! Zij schrijft over haar sociale angst en dwangklachten.

Blue monday

Heb jij ook genoeg van die sombere dagen? Geeft het je een depressief gevoel? Blue monday is de benaming voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Lees hier een aantal tips om van somberheid af te komen!

Ben jij wel eens in paniek?

Paniek. Hoe ervaar jij het? Lees de blog van Kim

Jeugdtrauma en angst


Heb jij ook een jeugdtrauma ervaren? Dan zou het kunnen dat je last hebt van angst of depressie. Lees verder

Terug naar huis

Tanja is 16 jaar en wordt tijdens een crisis opgenomen bij De Jutters. Na negen maanden gaat ze terug naar huis, terwijl ze nog niet beter is. KRO-NCRV 2Doc zendt haar verhaal uit: Terug naar huis, maandag 2 november, 20.25 uur, NPO 2.

Roos heeft sociale angst

Voel jij je ook wel eens onzeker op school of in groepjes? Lees het verhaal van Roos die moeite had op school sociale contacten te leggen.

Kansen op werk

Zou je weer aan de slag willen, maar vind je dat lastig omdat je last hebt van angst, dwang of depressieve klachten?
Dan is misschien een  werkervaringsplaats iets voor jou!
 (vanaf 18 jaar). 

Websites ADF-Stichting

Deze jongerensite werd ontwikkeld door de ADF Stichting, een landelijke patiëntenvereniging die zich inzet voor mensen met angst- en dwangklachten. Deze stichting heeft verder nog een algemene site en Bibbers, een site voor kinderen.